torsdag 7 juli 2011

Ignorera mera - när hunden skäller nervöst!

.
Ignorering är en metod som borde användas oftare. En trygg ledare reagerar inte på hundens påhitt. Min hund Draka har alltid skällt när det ringer på dörren, där hon både försöker larma mig och blir allmänt osäker och skärrad. I ett annat inlägg har jag beskrivit olika åtgärder jag har provat.

Ignorera mera - när valpen kissar inne

.
Jag trodde att jag kunde ha kvar mattorna hemma. Jag passar ju på valpen hela tiden och det är jättelätt för den att gå ut till gräsplätten på baksidan. Och denna härliga årstid dessutom. Jag berömde varje gång valpen kissade ute och sa AH! och lyfte ut den varje gång den ville sätta sig inne. Det funkade inte så bra.

onsdag 6 juli 2011

Bästa övningen för en bättre relation med valpen

.
Jag har kommit på det antagligen bästa sättet att stärka relationen med en valp, så att den älskar en ännu mer och blir ännu tryggare och vill vara med en ännu mera!

Är det att sova med valpen i sängen? Är det att ge den mycket beröm och godis? Är det att leka och busa mycket med den?  Är det att aldrig säga nej, aldrig vara obehaglig på något sätt?

Asta har blivit alfarullad!

.
Alfarullning, det är när man välter hunden på rygg (eller på sidan) för att lära den vem som bestämmer. Och nu har min lilla valp Asta (10 veckor) blivit vält på sidan. Tre gånger har hon blivit nerbrottad och fasthållen tills hon låg alldeles stilla.

tisdag 5 juli 2011

Asta vill göra likadant - ibland

.
Kan hundar härma andra - dvs titta på och sedan göra likadant? Nej, man tror inte det. Men ibland ser det ut som om Asta, min nya valp på 10 veckor, härmar.

Under kapha-tid somnar och sover man bäst

.
Jag studerar den indiska hälsoläran ayurveda, "kunskapen om livet". Dvs jag har ca fyra böcker om den som jag läser ibland, plus läser sidor på nätet. Här står allt det där som jag under årens lopp inte har fattat varför läkarna inte tar upp. De yttrar sig först när ohälsan har blivit till en kanske allvarlig sjukdom. Ja, då är det ju så dags!

Nu kan ni alla kommentera av hjärtans lust!

Jag har (fråga mig inte varför) haft bloggen inställd på att bara läsare med ett open-ID kan kommentera. Nu har jag ändrat, så att ALLA kan kommentera. Bra va!! Så nu hoppas jag på att ni går tillbaka i arkivet något år (haha) och skriver kommentarer!
Anonyma och grovt ohövliga kommentarer kan tas bort i efterhand. Fast ni är väl så snälla? Och så är det trevligt om ni skriver under med åtminstone förnamn.
Fire away!!

Ibland är EU bra att ha

.
Jag har aldrig surfat i mobilen utomlands. Jag har faktiskt aldrig surfat med mobilen över huvud taget. Har inte det behovet. Ändå blir jag glad över EU-kommissionens nya riktlinjer. Det är ett exempel på att Sverige ibland inte klarar av att ensamt bekämpa orättvisor.

Valpen Asta fick åka i cykelkorg

.
Vad gör man när man har två vuxna hundar som behöver sin motion - och en valp på exakt 10 veckor?