fredag 20 augusti 2010

En småländsk tjurfäktare

.
Som lite balsam efter att du kanske har tittat på otäcka filmer från tjurfäktning så får du här ett helt annat perspektiv - från Astrid Lindgren. Jag hittade hennes berättelse i sin helhet på Aftonbladets hemsida och antar att det då är OK att ha texten även i min blogg. Om det bryter mot några upphovsrättsregler så hoppas jag någon informerar mig, så tar jag bort det.

Fy för familjära försäljare

.
Idag fick jag höra något av en telefonförsäljare som nog få har hört. Vilket beror på att jag, som normalt ser mig som en snäll person, kan bli en elak bitch, when my buttons are pushed...

Hundar behöver få både sätta egna gränser och uppleva andras gränser

.
Både hundar och barn behöver uppleva gränser, det håller nog alla med om. Man behöver sätta gränser i hunduppfostran. Men hur? Här är det lätt att göra fel. Titta på hur hundar gör mot andra hundar. Även vi människor kan lära oss av hundarnas oftast tydliga och välfungerande gränssättningssystem.

Omfattande djurplågeri av svenska minkar avslöjat

Djurrättsalliansen har gjort det IGEN!  Smugit in i djurfabrikerna (finns inget bättre ord), dokumenterat utan att göra någon slags åverkan och funnit mängder av döda och svårt skadade djur. Tidigare handlade det om grisar. Nu handlar det om minkar, och där är vanvården ännu mycket större. Törs du ta en titt på vad som pågår på den härliga svenska landsbygden?

torsdag 19 augusti 2010

Tjurars hämnd

.
Ruskiga filmsnuttar från tjurfäktningar i Spanien där tjuren ovanligt nog lyckas ge igen. Känsliga varnas.