fredag 30 oktober 2009

Isländsk fårhund är min favoritras!

Jag valde isländsk fårhund när jag skulle köpa min första hund och det har jag inte ångrat en sekund! Den är som tur är inte så känd och har därför sluppit "populäravelns" ofta negativa inverkan.

Varför är då isländska fårhund min favoritras?

Ayurveda

Ayurveda är en indisk hälsofilosofi som jag nyligen har stött på i mitt sökande efter att må bättre, få mindre värk etc. Och den verkar så här långt passa mig utmärkt bra. Jag har läst en svensk bok i ämnet och varit på en personlig konsultation med bland annat pulsmätning, där jag fick en mängd olika tips och råd.
Det finns tre olika huvudpersonligheter enligt ayurveda, Vata, Pitta och Kapha. Och så många blandningar däremellan. Jag är allra mest Vata. Känslig, kreativ, glömsk... Och råden som ges för Vata-personer i allmänhet och som jag fått personligen vid konsultationen fungerar så bra på mig!

Jag har inte börjat följa alla råd ännu, men jag mår absolut bättre.

Fast ghee (renat smör) har jag provat och det hoppar jag över. Man behöver inte ta till sig allt. Men helt klart finns det mycket att hämta från denna urgamla filosofi än i dag för den som vill må bättre!