lördag 16 oktober 2010

Testa att ofta ge fet fisk eller fiskolja till din stressade hund!

.
Flera av hundarna på dagens kurser var stressade och mjällade. (Tyvärr syns det bäst i svart päls...)  Och då slog det mig - kanske dessa "överaktiva" hundar har ett extra stort behov av Omega 3!

fredag 15 oktober 2010

När det kommer en lös hund - vem vaktar er flock?

.
Du är ute och går  med din lilla hund, som är kopplad i ett vanligt koppel. Plötsligt närmar sig en främmande, stor hund, som på ett ganska direkt sätt "siktar in sig på" din lilla hund. Hunden är lös och ägaren är inte i närheten.  Din egen hund kanske skäller för full hals "Stick iväg!"  Detta är ett scenario som händer ibland, särskilt i mer tättbebyggda samhällen. Vad ska man göra som hundägare i det här läget?

onsdag 13 oktober 2010

Hundar läser av ditt kroppsspråk lite för bra - tänk på det vid ordinlärning

.
Kanske dags för ett vetenskapligt inlägg?  För ett tag sedan kom nyheten att hundar skiljer sig från vargar genom att de har anpassats till att förstå människors gester och annat kroppsspråk mycket bättre än vargen, en evolutionär anpassning till vår långvariga samexistens allltså. Dessutom förstår hundar våra gester bättre än vad schimpanser gör, fast schimpansen är vår närmaste släkting.

Här kommer träningstips om detta, en video från några av försöken samt en kommentar från en amerikansk hundtränare.

Jag har förresten själv utnyttjat hunden förmåga för många år sedan när jag tävlade med Teista...