måndag 25 augusti 2014

Mer demokrati genom att agera antidemokratiskt?

.

malmo_500270


När jag läser om Skåne mot rasisms motdemonstration mot Svenskarnas parti och polisens våldsamma ingripande så får jag en väldigt obehaglig känsla. Men inte på grund av polisens ingripande, utan på grund av att många människor tydligen tycker att det är något gott eller demokratiskt i att störa yttrandefriheten för dem som inte tycker som man själv. Ja, det spelar inte ens någon roll om partiet förespråkar diktatur. De har rätt att säga sitt i alla fall, utan talkörer, visselsignaler etc.

De här människorna har inte förstått det som hundägare som har gått kurs redan vet, nämligen att det är effektivt att ignorera det man inte vill ha. Och tvärtom - uppmärksamhet förstärker! All uppmärksamhet är bra uppmärksamhet. Även negativ publicitet är bra publicitet. Om inte Skåne mot rasism hade anordnat den där motdemonstrationen så hade tidningarna inte skrivit om SvP:s demonstration, eller hur? Men nu tackar de säkert och bugar för all gratispublicitet. TACK Skåne mot rasism - NOT!!!

Själv blev jag nyfiken och gick in på SvP:s hemsida. Jag måste ju bara få veta vad de tycker, som är så farligt att man tydligen genast kommer att rösta på dem om man får ta del av deras budskap! Och en sak är intressant av det som partierna på högerkanten framhåller, nämligen vilken urusel pension inte minst vi kvinnor har att se fram emot. Ja, det finns säkert något mer också som jag håller med om. Usch, det är nog säkrast att staten stänger ner deras hemsidor!

Jag anser att det vore mycket effektivare att bojkotta högerextremisternas demonstrationer totalt. Helt enkelt göra något trevligare, sola eller titta på en film, äta en glass, sitta på ett fik... Jag vet att folk blev nertrampade av polisens hästar, men jag kan inte för mitt liv begripa vad de gjorde där, efter att upprepade gånger ha blivit beordrade att lämna platsen. De hade själva inget tillstånd att demonstrera och de störde en laglig demonstration som hade tillstånd.

Men det är väl med människor som med hundar, en del är fulla av kamplust och får en stor kick av att ha något att kämpa mot! Janne Josefsson har rätt - högerextremister och vänsterextremister rekryteras ur samma led. Nyckelordet är: KAMP!

Ja, jag tycker att det är omoget, odemokratiskt och helt kontraproduktivt att störa en motståndares demonstrationer. Anordna egna demonstrationer i stället, där ni visar att ni är många fler, och för ut ert eget budskap. Jag vet att det kan vara svårt. Jag kan själv reta mig på somliga. Men i längden är det det bästa. Och jag skulle aldrig drömma om att försöka hindra någon från att tala eller demonstrera för sin åsikt. Då är det ju  jag som är boven, antidemokraten.

PS I dagens DN skriver Erik Helmerson (sidan 4) att någon hade skrivit på Facebook "Det är inte normalt att vakna till en åsna som har ont i magen". Ett hundratal människor hade då samlats utanför mannens bostad. Och åklagaren åtalade mannen för hets mot folkgrupp! Kanske både svenskar och invandrare (de som kommer från mera slutna samhällen) behöver lite mer upplysning i att man faktiskt får säga och tycka en hel del saker i en demokrati?

Det är inte de som förespråkar mindre demokrati som skrämmer mig mest.

Det är de som i demokratins namn agerar antidemokratiskt.
.

Läget augusti 2014

.



Vy från Karön
.
Nu är det slutet av augusti, en av årets finaste perioder. Sommarvärmen dröjer sig kvar och det är skördetid för massor av frukt och grönt. Och man har lust att lära sig något nytt - anmäla sig till en kurs till exempel! Jag kanske skulle lära mig franska i höst...?

Jag har haft en fin sommar, hoppas att du också har haft det. I våras var jag riktigt trött, mycket beroende på dålig disciplin vad gäller mat och sömn. Det blev en ond cirkel... Jag fick kronisk IBS och läkarna gav ingen hjälp. Jag berättade för två att jag hade slutat med laktos och blivit bättre. Det väckte inget intresse hos någon av dem. Det här med inflammationer, det kan inte läkarna.

Men nu har jag varit på sommarstället utanför Ronneby och faktiskt fått återhämtning och laddat batterierna.
Jag är redan igång för fullt med kurser och det känns riktigt kul. Och redan denna vecka blir bostaden full av hundar, för nu kommer hunddagiset och hundpensionatet igång också.

Jag har en nästan livslång längtan att hitta ett torp med ett mer lantligt läge, men pengarna räcker inte ännu, särskilt inte med tanke på att jag skulle få mycket svårare att hitta kunder jämfört med det perfekta läge jag har i dag i Upplands Väsby. I glesbygden finns billiga torp, men inga kunder...
Jag blir nog kvar här i Väsby flera år till. Och jag känner mig privilegierad som slipper gå till ett vanligt jobb och som får testa mina hundträningsidéer på ständigt nya hundägare, och får vara med och forma unga hundar till trevliga vuxna "hundmedborgare". Och får hjälpa hundägare att "logga in" på Hunden, ett underbart djur med förmågan att göra oss till bättre människor.

Jag hoppas också komma igång med att skriva inlägg regelbundet igen. Inläggen kommer att handla om hundträning, hälsa, politik och kanske något från mitt privata liv också.
Jag borde kanske starta en separat blogg som bara handlar om mat och hälsa, som är ett stort sidointresse. Vi får se.
.