torsdag 22 oktober 2015

Nu hjälper jag 10 flyktingar per dag - på riktigt!

Bild från Globalportalen.org


 Jag borde ha skrivit inlägg i höst om hundträning, men jag har helt enkelt haft fullt upp hela dagarna med hundpassning och hundkurser, så det mesta utöver det praktiska har fått stå tillbaka.

Det är kanske oklokt att göra ett politiskt inlägg på en blogg som handlar mest om hundträning, men jag kan inte låta bli. Jag är nämligen sååå trött på politikerna. Och sååå trött på att en klick vill idiotförklara varje människa som vågar säga något positivt om Sverigedemokraterna, "Partiet Som Inte Får Nämnas" (fast de stöds av 20 % av svenska folket)

En ögonöppnare var när jag såg på Youtube hur Hans Rosling står och säger att det kostar 25 kronor per dag att hjälpa en flykting i ett flyktingläger - men 500 kronor att hjälpa flyktingen i Sverige!

För varje flykting vi hjälper i Sverige kunde vi alltså ha hjälpt 20 flyktingar i närområdet!

I stället tar vi pengar från biståndet, som går till bland annat flyktingläger efter vad jag förstår. Pengarna läggs i stället på ineffektiv hjälp till dem som söker asyl i Sverige.
Svenska skattepengar som kunde ha använts 20 gånger så effektivt till människor i nöd!

Jag blir faktiskt smått förbannad! Varför säger ingen av de politiska partierna det som Hans Rosling säger? (Utom Sd alltså) Sveriges regering är ju så gott som medskyldiga för att flyktingar dör! Och varför, det kan man fråga sig. Vi svenskar gillar ju lotterier, typ Postkodlotteriet. Regeringen kanske tänker att de ska försöka skapa många vinstlotter (vinsten att stanna i Sverige, bästa landet i världen för alla), fast priset, som i alla lotterier, är att de flesta lottköpare förlorar?

Länk till Hans tal på välgörenhetsgalan:

https://www.youtube.com/watch?v=9pW-WV87A1k

En länk till: 

https://www.youtube.com/watch?v=8IFuKwmBQ5o

Inte förstår jag heller varför flyktingarna inte kan söka asyl i Sverige i sina hemländer. Kan det inte finnas utbildad personal till det på de svenska ambassaderna? Då slapp de ju drunkna i Medelhavet? För det är klart att vi ska hjälpa dem som flyr undan krig! Däremot kan vi förstås inte ta emot alla som söker ett bättre liv till sig och sin familj.

Kan det vara så förskräckligt illa att när Sverigedemokraterna säger en sanning, då måste alla andra partier ta avstånd och tycka tvärtemot - även till priset av att svenska skattemedel använts väldigt ineffektivt?

Jag tycker också förskräckligt illa om att alla de övriga partierna vägrar att samarbeta med sverigedemokraterna. Det är så barnsligt! Man tappar tilltron till dem. Sverigedemokraterna är faktiskt inga nazister eller fascister, men det är ju bekvämt att komma med sådant när argumenten tryter.

När jag ser en partiledardebatt så ser jag partiledare som bara står och pratar förbi varandra, utelämnar fakta, upprepar klyschor, låter bli att svara på frågor... Det är bara ett spel för de egna medlemmarna och egna väljarna. Är det alltså dessa som styr landet? Sorgligt!

Hur som helst så har jag just signerat autogiro på 250 kr per månad till UNHCR - FN:s flyktingorgan som både Hans Rosling och En Viss Partiledare säger är de största experterna på flyktingar. Hans Rosling sa ju att det kostar 25 kr, så jag hjälper från och med i dag alltså 10 flyktingar att ha ett drägligt liv i flyktinglägret. Det känns bra! Jag skänker annars pengar främst till djur och natur, men nu stödjer jag flyktingarna också. På bästa sätt!

Sedan är det bara att hoppas att kriget i Syrien tar slut någon gång, så att folk kan återvända hem och bygga upp ett bättre styre och skapa ett land som går att leva och utvecklas i. Jag önskar att hela Mellanöstern genom ett mirakel får ett lyft och går mot mer demokrati och sekularisering.
.