torsdag 22 oktober 2015

Nu hjälper jag 10 flyktingar per dag - på riktigt!

Bild från Globalportalen.org


 Jag borde ha skrivit inlägg i höst om hundträning, men jag har helt enkelt haft fullt upp hela dagarna med hundpassning och hundkurser, så det mesta utöver det praktiska har fått stå tillbaka.

Det är kanske oklokt att göra ett politiskt inlägg på en blogg som handlar mest om hundträning, men jag kan inte låta bli. Jag är nämligen sååå trött på politikerna. Och sååå trött på att en klick vill idiotförklara varje människa som vågar säga något positivt om Sverigedemokraterna, "Partiet Som Inte Får Nämnas" (fast de stöds av 20 % av svenska folket)

En ögonöppnare var när jag såg på Youtube hur Hans Rosling står och säger att det kostar 25 kronor per dag att hjälpa en flykting i ett flyktingläger - men 500 kronor att hjälpa flyktingen i Sverige!

För varje flykting vi hjälper i Sverige kunde vi alltså ha hjälpt 20 flyktingar i närområdet!

I stället tar vi pengar från biståndet, som går till bland annat flyktingläger efter vad jag förstår. Pengarna läggs i stället på ineffektiv hjälp till dem som söker asyl i Sverige.
Svenska skattepengar som kunde ha använts 20 gånger så effektivt till människor i nöd!

Jag blir faktiskt smått förbannad! Varför säger ingen av de politiska partierna det som Hans Rosling säger? (Utom Sd alltså) Sveriges regering är ju så gott som medskyldiga för att flyktingar dör! Och varför, det kan man fråga sig. Vi svenskar gillar ju lotterier, typ Postkodlotteriet. Regeringen kanske tänker att de ska försöka skapa många vinstlotter (vinsten att stanna i Sverige, bästa landet i världen för alla), fast priset, som i alla lotterier, är att de flesta lottköpare förlorar?

Länk till Hans tal på välgörenhetsgalan:

https://www.youtube.com/watch?v=9pW-WV87A1k

En länk till: 

https://www.youtube.com/watch?v=8IFuKwmBQ5o

Inte förstår jag heller varför flyktingarna inte kan söka asyl i Sverige i sina hemländer. Kan det inte finnas utbildad personal till det på de svenska ambassaderna? Då slapp de ju drunkna i Medelhavet? För det är klart att vi ska hjälpa dem som flyr undan krig! Däremot kan vi förstås inte ta emot alla som söker ett bättre liv till sig och sin familj.

Kan det vara så förskräckligt illa att när Sverigedemokraterna säger en sanning, då måste alla andra partier ta avstånd och tycka tvärtemot - även till priset av att svenska skattemedel använts väldigt ineffektivt?

Jag tycker också förskräckligt illa om att alla de övriga partierna vägrar att samarbeta med sverigedemokraterna. Det är så barnsligt! Man tappar tilltron till dem. Sverigedemokraterna är faktiskt inga nazister eller fascister, men det är ju bekvämt att komma med sådant när argumenten tryter.

När jag ser en partiledardebatt så ser jag partiledare som bara står och pratar förbi varandra, utelämnar fakta, upprepar klyschor, låter bli att svara på frågor... Det är bara ett spel för de egna medlemmarna och egna väljarna. Är det alltså dessa som styr landet? Sorgligt!

Hur som helst så har jag just signerat autogiro på 250 kr per månad till UNHCR - FN:s flyktingorgan som både Hans Rosling och En Viss Partiledare säger är de största experterna på flyktingar. Hans Rosling sa ju att det kostar 25 kr, så jag hjälper från och med i dag alltså 10 flyktingar att ha ett drägligt liv i flyktinglägret. Det känns bra! Jag skänker annars pengar främst till djur och natur, men nu stödjer jag flyktingarna också. På bästa sätt!

Sedan är det bara att hoppas att kriget i Syrien tar slut någon gång, så att folk kan återvända hem och bygga upp ett bättre styre och skapa ett land som går att leva och utvecklas i. Jag önskar att hela Mellanöstern genom ett mirakel får ett lyft och går mot mer demokrati och sekularisering.
.

3 kommentarer:

Björn sa...

Hej! Jag trodde jag prenumererade på en hundblogg och inte en politisk blogg. Jag vill läsa inlägg som kan hjälpa mig med min hund, inte inlägg med en politisk inriktning som jag inte stödjer och inte vill stödja.

Nu letar jag efter en annan blogg som håller sig till ämnet.

Björn

Gunilla M sa...

Hej Björn! Jag kan absolut förstå din kommentar.
Dock har jag några invändningar, till dig och alla andra som tycker som du:

1. Det är redan 50 tidigare inlägg som jag har taggat med "politik och samhälle", som du ser i vänstra spalten. Detta med samhälle etc nämns också i själva presentationen av min blogg.

2. Jag var tvungen att skriva av mig min upprördhet över att väldigt många människor, och alla de andra politiska partierna, hellre vill ge ett fåtal (jämfört med alla som finns) flyktingar uppehållstillstånd i Sverige än att hjälpa TIO gånger så många i närområdet. Många av flyktingarna vet inget om Sverige och ingen kan språket. Det kommer kosta mycket att integrera dem, om det alls går. Vi kommer få tusentals fler frustrerade tonårskillar som känner att de aldrig kommer in ordentligt i det svenska samhället, och många kommer hellre inte vara intresserade av det.
Det enda skälet misstänker jag är att sverigedemokraterna var tidigt ute med att, gång på gång, i debatt efter debatt, säga den rena sanningen att de svenska pengarna kan hjälpa många fler i närområdet. Och eftersom det nog gömmer sig en och annan nazist kvar i sd-leden (det partiet kan behöva ytterligare utrensning innan jag själv tycker att det är helt rumsrent) och eftersom de andra partierna inte kunde hantera att det kommer en "uppstickare" in i riksdagen, en katt bland hermelinerna, så måste alla andra tycka tvärtom mot sd. Det är inte bara omoget, det är direkt människofientligt. Sverige TAR av biståndet och lägger på flyktingmottagning. Medan flyktingarna i FN:s läger svälter för att det inte finns nog med mat! Enligt Hans Rosling i alla fall. DET är bara SÅ FEL!

3. Nu har vi den situation vi förtjänar. Kommunerna går på knäna, flyktingar kanske får bo i tält i vinter, skolundervisning kan ske utomhus osv osv. Statsministern själv har medgett att läget är ohållbart. Antalet asylsökande måste minska och det kommer ske genom att göra Sverige mindre attraktivt jämfört med andra EU-länder. Tillfälliga uppehållstillstånd, minskad anhöriginvandring. Exakt sådant som sd har förespråkat. Sd fick rätt, även om ingen kommer att erkänna det.

4. Jag tycker att du själv ska lägga en slant på autogiro till FN. Det är ju huvudbudskapet i inlägget, att pengarna gör mest nytta på det sättet. För jag hoppas att du inte ser det som ett stöd till sd?

Ha det bra Björn! Men du, fundera lite på budskapet innan du "skjuter" budbäraren! Klarar du det så är du mognare än många svenska politiker.
.

Gunilla M sa...

Förlåt, jag skrev TIO gånger så många flyktingar, det skulle förstås vara TJUGO gånger så många. Flyktingens uppehälle kostar 25 kr per dag i närområdet, 500 kr per dag i Sverige.