lördag 1 september 2012

Läsarfråga om rädsla för folk

.
Dags för en ny läsarfråga!  Marie har läst mitt inlägg "Träna bort utfall, nivå 1" och skriver: 
"Jag har en Chinese Crested dog, nu 9 mån som är osäker på nya människor, både ute och som kommer hem till oss."

tisdag 28 augusti 2012

Läsarfråga om drag i koppel

.
Helena har frågor angående mitt inlägg "Drag i kopplet är främst ett motståndsproblem". Jag besvarar hennes frågor här i ett eget inlägg!

"Producerad i Sverige" - är du också lurad?

.
I Dagens Nyheter lördagen den 25 augusti stod det som rubrik "Svensken ratar glada grisar". Ja, vi "fattiga" svenskar lägger pengar på hunden men inte på andra djur... Här handlade det inte ens om ekologiska grisar utan om vanliga svenska fabriksgrisar - som ändå kanske är lite gladare än EU-grisarna. Trist!

måndag 27 augusti 2012

Populär tisdagsträning

.
Förra tisdagen kom det tio hundägare till den kostnadsfria träningstimmen vid Runby skola i Upplands Väsby. Det visade sig att alla gärna ville träna hundmöte, så jag organiserade flera olika övningar i det, och det verkar som om det var uppskattat.

Låt inte maten stå framme

.
Ibland träffar jag hundägare som låter maten stå framme till sin hund. Motiveringen brukar vara att hunden äter så dåligt. Men det är sällan en bra idé.

Boktips för dig som sover dåligt

.
Jag har i många år haft måttliga sömnproblem. De förvärrades kraftigt när jag bröt foten och blev bunden till sängen mycket mer - först på sjukhuset och sedan hemma. Till slut hittade jag lösningen - en väldigt klok bok som jag vill tipsa alla sömnlösa om!