lördag 25 september 2010

Så förebygger du aggressivitet mot andra hundar

.
Här kommer en ny engelsk språklektion från min nya amerikanska favorit Ian Dunbar. Här får du veta hur du förebygger att din valp blir aggressiv mot andra hundar när tonåren kommer. Jag håller med helt och hållet och försöker att på mina kurser lära ut precis det som han talar om.

Amerikansk hundtränare om inlärningsteori i praktiken

.
Här kan du höra en berömd amerikansk hundtränare säga en massa vettiga saker om hur hundägare ska tillämpa all komplicerad vetenskaplig inlärningsteori när de tränar sina hundar i praktiken. Människor är inga datorer och inte hundar heller! Människor är heller inte konsekventa (och inte hundar heller).

Gå fint i koppel - okeeej...

.
Jag har sett många program om hundträning på TV. Det minst bra (PC-uttryck) programmet jag har sett går just nu i repris och heter "Gå fint i kopplet".

torsdag 23 september 2010

När din hund skäller på något - var lugn och ge den tid att avreagera

.
Det är inte lätt att veta vad man ska göra när hunden "gör fel" och när hunden skäller så är det extra svårt. Ofta beror ju skällandet på att hunden är osäker och det förstår ofta hundägaren. Men det låter ju så illa och ofta drar hunden dessutom i kopplet...  /Utökad text 24 sept och även 27 sept - slutversion!/

måndag 20 september 2010

Mullingstorp - Slutord

.
Nu har det gått en månad sedan jag gick Möt dig själv-kursen på Mullingstorp och jag vill bara skriva att jag mår bra och känner att kursen gjorde nytta.

söndag 19 september 2010

Rösta i dag!

.
Rösta i dag - om du inte redan har gjort det! Det är din medborgerliga plikt. Om inget av partierna känns rätt för dig, så kan du alltid rösta blankt. Vi ska vara tacksamma för att vi faktiskt har demokrati i Sverige. För min egen del finns det i kommunalvalet bara ett möjligt val.