tisdag 16 februari 2010

Ge din senior bättre mat - minska andelen spannmål

.
Min första hund Teista fick nyligen somna in, dryga 16 år gammal. Nu vet jag förstås små hundar som har blivit ännu äldre, men det är ändå en aktiningsvärd ålder för en isländsk fårhund. Hennes päls förblev vackert gul och orange hela tiden, utom kanske i ansiktet och på öronspetsarna. Jag är övertygad om att jag förlängde hennes liv genom att förbättra hennes mat särskilt de sista åren.

Bajsplockning på rätt sätt

.
Jag tycker att det verkar som om ganska många drar sig för att plocka upp efter sin hund därför att de varken vill gå och bära på bajset i fickan eller vill lämna en bajspåse i naturen.

Träna bort utfall, nivå 2

.
Här kommer nästa nivå i att träna hunden att inte göra utfall. Kommentarer mottages gärna.
Obs! I texten antas det vanligen att objektet för utfall är en annan hund. Men ofta kan du följa råden även om din hund reagerar på barnvagnar, skateboards eller vad det nu är den gör utfall mot eller skäller mot.

Texten utökad och betydligt förbättrad den 19 februari!

På den första nivån (hitta inlägget bakåt i arkivet)  tittade du bara rakt fram och gick på med din hund. Du gick undan lite inför själva mötet för att hundarna inte skulle få närkontakt, men låtsades i övrigt som att du inte såg någon hund. Och jag uppmanade dig att träna detta separat först - bara gå på.

Om detta inte räcker, hur kan vi gå vidare och öka chansen att lyckas, utan att göra någon större ansträngning?

Jo, genom att ha med gott godis ut på promenaden och ta fram det i ena handen så fort hunden får syn på en annan hund, och gärna också säga ett "godisord".