fredag 10 juni 2011

Cesar Millan-reportage i tidningen Hundsport

Tidningen Hundsport är en hundtidning som jag läser med ett måttligt intresse. Men i det senaste numret läste jag nyss med nöje de långa, trevliga artiklarna om Cesar Millans show på Hovet nyligen.

Webbtips: Köpahund.se!

.
http://www.skk.se/kopahund/   En jättefin ny webbplats som SKK har startat!  Jag har läst många raspresentationer och tycker att de stämmer bra. Jättebra med punkterna vad man ska tänka på. En fantastisk service för nya valpköpare. Säkert kommer många ha hjälp av den här webbplatsen.
Grattis SKK - för en gångs skull.

torsdag 9 juni 2011

LE mot din hund!

.
Dagens hundtips är att LE mot din hund om du tycker att den verkar osäker mot dig utan anledning. Själv har jag en tendens att stirra på hundar och det tycker ju många inte om. Men detta problem försvann så fort jag började le! Pröva själv! Det är ett bra sätt att göra en hund mer avslappnad. Ja, den börjar ofta le själv som svar, dvs från att ha haft en spänd, stängd mun, så släpper den ner underkäken och drar mungiporna bakåt. Och nej, hunden bryr sig inte om att man "visar tänderna". Det är längden på dina mungipor som hunden går efter! Och nej, du visar heller inte underkastelse mot hunden. Du är helt enkelt bara vänlig.
.

Snart hämtar jag Asta!

.
Jag har kollat på födda isländska fårhundar under några månader. Jag vill gärna ha en hund till förutom Draka, en hund som vill vara mer aktiv och som jag kan tävla med om vi båda vill. Och isländsk fårhund är helt enkelt världens bästa hundras... 

Min mamma har gått bort

.
I denna blogg blandas ibland stora som små händelser. Min mamma somnade in den 5 juni, 80 år gammal. Så nu vet ni det. På slutet gick det fort, så som hon själv hade önskat. Hon hade cancer som spred sig, men mamma slapp lida och ha ont, och hon fick god omvårdnad. Och hon hade sina närmaste omkring sig. Jag gråter men känner också lättnad. Jag tror att hon nu är i en underbar, gränslös kärleksdimension som traditionellt kallas "Gud".

Mamma, jag älskar dig. Vi ses.
.