lördag 18 september 2010

Öppet brev till Swebus från en hundägare

.
Swebus, Sveriges största(?) bussbolag, tillåter inte djur. Så borde det inte få vara. Även en djurägare borde få välja bussen i stället för bilen. Jag blir så trött på att djurägare utesluts från alla möjliga aktiviteter i samhället. Som om vi vore något negativt - när sanningen är att djurägare är friskare, mindre deppiga, säkert mer empatiska, mindre sjukskrivna - en tillgång för Sverige och inte en belastning. Vi förtjänar bättre!!  Här nedan följer ett spontant brev jag skrev i hast på Swebus hemsida på deras kontaktformulär.

torsdag 16 september 2010

Hundträning på TV är temat för Adventure Dog Conference 2010

.
Ibland går jag i december på "Adventskonferensen". Det innebär en heldag där man lär sig om aktuell forskning och lyssnar på kunniga föreläsare/föredragshållare kring ett speciellt hundtema. I år är temat "Hunden i TV" och det tycker jag är ett otroligt kul val! Jag kommer inte missa det för allt i världen!

Låt din hund hoppa på dig!

.
När jag ser en ägare ta emot sin hund efter en lång dag hos mig som dagmatte så har jag ibland fått anledning att säga ungefär detta: Låt din hund hoppa på dig! Och nej, jag har inte blivit tokig. Rubriken är skriven för att du ska haja till, men jag menar det också. Läs vidare...