lördag 19 december 2009

Susan Boyle

 
Om du inte redan vet vem Susan Boyle är, så titta här.

http://www.youtube.com/watch?v=RxPZh4AnWyk
 

Robert Gustavsson

 
Jag har länge gillat Robert Gustavsson. Jag har sett honom live en gång för många år sedan och det blev nästan ett minne för livet.

Achmed the Dead Terrorist

 
Den första filmen om Achmed the Dead Terrorist och Jeff Dunham. För er som vill ha något kul att titta på och kanske har samma humor som jag.

http://www.youtube.com/watch?v=1uwOL4rB-go&feature=fvw
 

Roliga: Signature från Britain's Got Talent

Här ännu en audition från Britain's Got Talent med Michael Jackson-musik som jag tycker är upplivande.

http://www.youtube.com/watch?v=z_GJYUf_ZTU

Roliga: Damon Scott och Bubbles!

 
För att göra denna blogg roligare så ska jag börja länka till videofilmer framför allt från Youtube som jag tycker är roliga.  Titta här på Damon Scott med sin lilla apa Bubbles (samma namn som Michael Jacksons apa...) som framträder på audition i talangjakten "Britain's Got Talent". Jag säger som Amanda: Hilarious!

http://www.youtube.com/watch?v=Rwfy728klgY&feature=related
 

måndag 14 december 2009

Vitamin B12

B12 är det där vitaminet som bara finns i djurmat och som veganer alltså får brist på om de inte tar tillskott. (Det lär också finnas i alger, men i mycket små mängder)  Men om du tror att du får i dig tillräckligt med B12 bara för att du är "allätare", dvs äter vanlig husmanskost, så kanske det inte stämmer.

Änglamarksskinkan är bättre än Scans ekologiska skinka

Ifall du som jag nu letar Kravmärkt skinka på Coop, Ica, Hemköp etc och inte hittar någon så kan jag tala om varför det inte finns.

söndag 13 december 2009

Enklare att lämna kommentar!

Eftersom jag gärna vill få en och annan kommentar på mina inlägg så har jag gjort det enklare att lämna en kommentar. Du behöver inte längre registrera dig någonstans utan kan vara anonym. Fortfarande har jag dock kvar en förhandsgranskningsfunktion.

Regeln "belöna i position" gäller bara i början av träningen

När jag ska lära en hund något nytt "moment", såsom ett tävlingsmoment eller en "cirkuskonst", så använder jag gärna klicker och klickerträningens principer. Ett tag var det mycket populärt att citera djurtränaren Bob Bailey, som har gett många klickertränare rådet att "click for action, feed for position". När hunden är i rätt position så ger man belöningen utan att hunden behöver flytta sig ur position.

Krav-grisar är inte alltid friskare - men säkert gladare!

Dagens Nyheter skriver den 12 december att Krav-grisar inte alltid är friskare. Ja, det stämmer. Framför allt får de oftare ledproblem. Så varför tycker jag att du ändå - om du har råd - ska köpa det dyrare Krav-köttet (när det går att få tag på) ?