tisdag 19 januari 2016

Jag och hunderiet flyttar snart till Tving i Blekinge!

 Mitt kommande hem!


Jag ber så mycket om ursäkt för att jag totalt har försummat bloggen under lång tid. Jag har helt enkelt varit uttröttad, haft mycket att göra och också börjat bli mer och mer less på framför allt mitt boende. Jag bor jättenära stora skogar och fält, men själva bostaden är "bara" en vanlig lägenhet på markplan med liten uteplats. Som lägenhet betraktad är den jättefin att bo i och har passat utmärkt för mina behov. Men det är inte det jag egentligen drömmer om.

Eftersom min lägenhet ombildades från hyresrätt till bostadsrätt för en del år sedan, och den sedan har stigit mycket i värde, så har jag börjat leta mer och mer intensivt efter ett hus på landet att flytta till. Jag har inte varit säker på var jag skulle bo. Å ena sidan ville jag långt söderut, inte minst för att det är ett klart varmare klimat där än i Upplands Väsby. Å andra sidan ville jag inte komma för långt från vänner och anhöriga. Men nu har jag hittat drömhuset och det ligger alltså i Tving i Blekinge.

I dag är en stor dag, för i dag skrev jag på köpekontraktet! Det ska bli såå underbart att få ett större hus till mitt hundpensionat. Och en tomt med trädgård att odla på. Tänk att bara gå ut och plocka solvarma jordgubbar till morgonfilen! Och så får det bli någon inhägnad eller rastgård där hundarna kan vara - mina och andras. Kanske jag till och med kan hålla kurser på tomten!

Det känns också bra att jag har anknytning till trakten. Dels har vi ett sommarhus i närheten, så jag har varit i Blekinge de flesta somrarna. Och min far växte upp i närheten och hade en lycklig barndom med mycket sportande och hemodlad mat på bordet. Fast sedan flyttade hela familjen till Stockholm... Man får förstå dem, det var ju där jobben fanns. Men nu återvänder jag till mina rötter, för jag är mera lantis än stadsbo i mina gener! Jag kan Stockholm, jag har jobbat ganska många år mitt i Stockholm, det har inte fastnat i mitt hjärta. Nu tar jag "vinstpengarna" från lägenheten och ger dem tillbaka till landsbygden.  (Huset ligger några kilometer utanför orten Tving, så man kan gott kalla det för landsbygden). Och jag investerar pengarna i att få en lycklig andra halva av mitt liv, med säkert mer arbete, men ändå mindre stress.

Så småningom hoppas jag kunna komma igång med "hunderiet" därnere och få en inkomst som jag kan leva på, samtidigt som hus och tomt ska skötas! Jag kommer somna ovaggad på kvällarna.

Jag längtar dit redan! Jag älskar Blekinge, jag tycker att blekingska är en dialekt som är både vacker och lätt att förstå. Och människorna är vänliga, hjälpsamma och har ett lugnare tempo.

Visst är det liite läskigt också, för jag kommer (för det mesta) att bo där ensam ("själv" kanske låter bättre?), men det tror jag inte kommer vara något problem. Den del av mig som är en osocial ensamvarg kommer att stortrivas! Och jag kommer alltid ha hundar omkring mig!
Och det tar bara en timme att flyga mellan Stockholm och Kallinge/Ronneby. 

Så nu vet ni läget...
.

Inga kommentarer: