torsdag 24 juni 2010

Väsby sjöstad ett dåligt projekt som det har gått prestige i

Jag måste skriva några rader om något ganska skrämmande och förfärligt som debatteras hett i min kommun Upplands Väsby just nu och som antagligen kommer genomdrivas om det inte blir maktskifte vid valet. 
Man vill bygga flera tusen bostäder i stora, härliga Runbyskogen i tron att man då kan locka rika personer till kommunen, som betalar mer i skatt. Själv anser jag att dessa bostäder förstör Väsbys kanske största attraktion, nämligen naturen.  Och den så kallade Järvakilen försvinner nästan helt om bygget genomförs, vilket alla naturskyddsföreningar protesterar mot. De vilda djuren får en mycket smal korridor om de vill förflytta sig i nord-sydlig riktning.

Påhittet med Väsby sjöstad är förfärligt. Det är väl enbart några politiker som vill ha detta. Och de kan inte backa heller, för det har gått prestige i frågan.

Man vill alltså bygga flera tusen bostäder, som dock inte kommer att få någon fungerande kollektivtrafik, skola, förskola mm i sitt område. Väsby sjöstad är helt felplacerad på alla sätt!

Men politikerna försöker med sina fula knep. Man vill t ex döpa om småbåtshamnen, Sättra ridskola, Kairobadet mm till "Aktivitetscentrum". Kanske fixa lite fler parkeringsplatser i anslutning? Då blir ju området området mer tillgängligt. Så att alla kan njuta av den fina naturen (den som blir kvar, vill säga). Och bygget är ju så miljövänligt.  Låter det inte fint? Men det är ju ren bullshit!! Sanningen är ju helt enkelt att de förstör en rejäl bit av den natur som finns. Åk dit själv och kolla om du själv tycker att det blir en bättre miljö om man hugger ner skogen och bygger ut!

Jag ber till högre makter att Väsbyborna måtte gå man ur huse och avstyra idén! Och att Väsbyborna inte röstar på de partier som drivit idén hårdast i det kommande valet.

Inga kommentarer: