tisdag 28 juni 2011

Valpfostran pågår!

.
Jag är fullt upptagen med att uppfostra, socialisera och miljöträna Asta, min nya isländska fårhundsvalp.
.
Det känns väldigt roligt - och ganska lätt! Asta är väldigt trygg, enkel och lättsam. Och jag kan luta mig mot 17 års erfarenhet jämfört med när jag fick Teista som valp. Så det känns som att jag vet vad jag ska göra. Och så har jag åtminstone tre tikar till hjälp, tre "extramammor". Men vi ska också "bonda" Asta och jag. Jag vill att Asta tycker bättre än mig än om de andra hundarna ;)  men då får jag ligga i.

Ett bra tips som kanske inte alltid står i valpböckerna är att vara mycket på golvet med valpen, ända nere med ansiktet. Och låta valpen busa och leka och nafsa lite. Men inte för mycket. Då morrar jag, och härmar Draka. Draka har stort tålamod med valpen, liksom de hundar som jag är dagmatte för, men går den för långt så kommer en morrning.

Jag försöker att inte ta med mig något godis ut på promenaderna. Jag vill spela på "flockkänslan" så länge det går och ge godis bara när vi tränar på någon ny färdighet eller nytt kommando.Asta vid min "badpool" vid kolonistugan. Ser du dig själv Asta?
.

Inga kommentarer: