måndag 29 oktober 2012

Ta med hunden till Kista Galleria!

.
Om du bor i norra Storstockholmsområdet och har en social och hyfsat stresstålig hund så rekommenderar jag ett besök i Kista Galleria. Jag var där nyligen med mina två hundar och hade trevligt.

Många barn sprang fram och klappade. En del frågade, andra inte. Några ovana invandrarbarn skrek av förtjusning och rädsla när de såg Draka och Asta. Jag ångrar att jag inte tog några bilder! Jag är inte van bloggerska ännu, där jag tar bilder på mina upplevelser. Men jag lyckades handla handskar på Accent (det var den främsta orsaken till mitt besök) medan hundarna satt bundna några meter ifrån mig vid ingången. Och vi gick runt och tittade.

Och jag köpte en kebab på en restaurang och fick ha med mig hundarna! En indier slog sig ner vid mitt bord. Han berättade att han bodde i New Delhi och var på besök i Sverige och hade två hundar själv, en mops och en dvärgspets/pomeranian, som han stolt visade bilder på i mobilen.

Jag höll hundarna invid mig så gott det gick och folk var hänsynsfulla. Jag fick inte skäll av någon. Folk märkte ju också att hundarna var lugna, snälla och lydiga.

Jag har flera gånger tidigare varit med någon av mina hundar i Kistagallerian och till och med fått ta med hunden in i flera butiker. Jag har aldrig haft någon negativ erfarenhet.

Kista är ett av få ställen där det går att shoppa lite grann och sätta sig och äta något - och ha med sig hunden.

Men det kräver förstås att hunden klarar av att en barnhand plötsligt klappar den, och klarar av att det är mycket folk runt omkring.

En anledning av många att socialisera sin hund ordentligt redan när den är valp. Man kan ta den med sig på fler ställen då!

Jag ääälskar ställen där man får ta med sig hunden!

Och så fick några invandrarbarn lära sig lite mer om hundar genom vårt besök. Förresten, när de klappade hundarna oväntat bakifrån så gav jag dem mycket beröm och godis... Och SEDAN talade jag om för barnen hur man SKA göra med hundar...
.

Inga kommentarer: