tisdag 5 juli 2011

Asta vill göra likadant - ibland

.
Kan hundar härma andra - dvs titta på och sedan göra likadant? Nej, man tror inte det. Men ibland ser det ut som om Asta, min nya valp på 10 veckor, härmar.
Jag har passat en goldentik, som är en utmärkt valpmamma, precis som Draka. Vid ett tillfälle skulle båda damerna sitta - och vem knallar dit och sätter sig bredvid om inte Asta!

OK, kanske inte så konstigt, hon har ju lärt sig att sätta sig för att få godis.

Men härom dagen platslade jag goldentiken och Draka ute i skogen bredvid varandra. Draka vimsade runt lite för långt bort och jag ville att hon skulle öva på platsliggning, något som goldentiken redan var bra på. Jag går därifrån en bit, utom synhåll. När jag kommer tillbaka så ligger Asta också plats, och inte bara det - hon ligger i perfekt position som nummer tre i raden! Jag blev ganska häpen!

Hon härmar också gladeligen "fotgående" för att få godis.

Hon liksom känner igen när det tränas på ett moment, och vill då göra likadant och få belöning!

Däremot är "Följa efter-beteendet" inte lika beroende av vad de andra hundarna gör eller var de är. Det enda Asta bryr sig om är att inte bli alltför långt efter.

Det skulle vara jäkligt kul att komma tillbaka till tävlingslydnaden igen - Asta tycks ha ett visst intresse.
.

1 kommentar:

Mia sa...

Jodå det kan dom tror jag.
När jag hade Häxan var jag dagmatte åt en irländsk setter i 3 år. Häxan lärde sig av honom att när man ser en fågel ska man stanna, stirra OCH LYFTA PÅ FRAMTASSEN! Detta satt i resten av hennes liv, även sen settern försvunnit ur våra liv :-)
Annars är det mest olater de lär sig av varandra tycker jag, men detta med stående staffordshire bullterrier var lite sött.