tisdag 21 februari 2012

"Hundarna ska vara kopplade även inne på rastgården"

.
Jag trodde att en hundrastgård var till för att låta hundar leka - utan koppel!

Det minsta man kan begära av en hundrastgård är att den håller hundarna inne. Men matte Asos dvärgpinscher smet ut genom grinden och blev påkörd av en bil. Det går nämligen en trafikerad väg nedanför rastgården.

Väsbyhem har ansvaret för rastgården (Väsbys största). Men Jan Hedberg, fastighetschef på Väsbyhem, tycker, enligt lokaltidningen Mitt i Upplands Väsby, inte att hundar ska springa lösa i en hundrastgård.  "Hundarna ska vara kopplade även inne på rastgården" säger han, enligt tidningen. (Är han felciterad eller kan man säga något så dumt?) Och han tar inte ansvar för att hundar kan gå rakt genom grinden.
Nu polisanmäler Aso Väsbyhem för att grinden är för gles för små hundar och jag säger bara: "Heja Aso! Stå på dig!"

 Självklart måste även små hundar kunna springa fritt i en hundrastgård utan att ägaren ska behöva oroa sig för mycket mer än att hundarna inte bråkar med varandra.

Den där hundrastgården har varit sorgligt försummad. Förresten är, som jag minns det, hela stängslet runt om för lågt. Rastgården borde rustas upp. Nu tycker jag visserligen att man ska gå hundkurser och träna sin hund tills den är så lydig att den kan vara lös på lite olika områden. Det är väl ett lite trist liv för en hund att alltid gå kopplad utomhus utom när den släpps i hundrastgården? Men det måste ändå finnas något inhägnat ställe i varje kommun där det är tryggt att släppa hunden utan att någon hundrädd el dyl klagar.

Så det behövs både härbärge och hundrastgård i varje kommun! Åtminstone i varje större kommun. Och dit räknar jag Upplands Väsby.

.

2 kommentarer:

Helene sa...

Gunilla, gå gärna med i gruppen för Hundrastgårdar och Hundrastparker i Hela Sverige på Fejjan.

http://www.facebook.com/groups/389278581084477/

Mvh
Helene Månström

Gunilla M sa...

Hej Helene!
Tack för förslaget, men jag orkar inte vara på Facebook. Det tar för mycket kraft och tid och ger för lite för min del.