lördag 25 februari 2012

Tips till Väsbyhem!

.
Så här kan ni göra, Väsbyhem!  Om ni inte vill ta bort regeln om kamphundar helt - vilket ni borde! - så har jag två andra förslag.

Ni kan antingen A) avsätta ett hus eller husdel i varje del av Väsby där de som har hundar av "kamphundstyp" kan bo. (Ja, hundarna kommer behöva tåla att se varandra utan att göra utfall - bra träning!) 

Eller hellre B)  avsätta ett hus eller husdel i varje område till dem som är rädda för stora hundar eller hundar av vissa raser. Där kan invandrare bo som är hundrädda därför att hundarna i deras ursprungsländer ofta används till vakt, kampa med andra djur, bussas på folk etc. Och även de svenskar som är rädda för hundar. Vilket svenskar inte borde vara - vi har ju en lång och fin tradition av hunden som människans bästa vän!

Men helst ska kamphundsregeln helt enkelt tas bort!  Den enkla regeln är att hundar av alla storlekar och raser som beter sig mycket aggressivt (eller upphetsat/okontrollerat) mot levande varelser i omgivningen...  de ska t ex anmodas att gå kurs, annars ska hunden bort.

Folk har inte alltid "pli" längre på hunden, som man sa förr. Men under hot om vräkning eller att ta bort/omplacera hunden så kanske de går kurs (och även kan ställa krav på kursledaren att få metoder som fungerar?)

Hur som helst:  Blame the deed, not the breed!

PS Man kan ha sådan fobi mot spindlar att man har svårt att gå ut! Men det tar ingen hänsyn till! (med rätta). Man kan inte ge efter för folks olika fobier! I stället är det människorna med fobi som måste söka bot för sina fobier - och det finns hjälp att få!
.

Inga kommentarer: