fredag 24 februari 2012

Väsbyhem förbjuder hundraser helt godtyckligt!

.
I ett brev erkänner Väsbyhem att listan över hundraser de har valt att förbjuda sina hyresgäster att äga bygger varken på statistik eller vetenskap och att beslutet grundar sig på subjektiv känsla och upplevelse. 

Fredde Steen publicerar på sin blogg ett brev som en engagerad person har skrivit till Väsbyhem, och han publicerar också Väsbyhems svar.

Läs frågorna och svaren här!
http://blogg.agria.se/fredriksteen/2012/02/24/engagerad-bloggare/

Jag tycker att det liknar häxjakt på hundar nu.

Och jag undrar: Lever vi i ett helt rättslöst samhälle? Hur kan det komma sig att jurister inte kan stoppa detta?

Snart blir folk kanske rädda även för alla svarta hundar!! Härnäst på listan bör väl bli:  schäfer, riesenschnauzer, grand danois, boxer... ?

Tänk dig att du har en stor hund som alltid uppför sig perfekt. Några hyresgäster i samma hus går fram till dig och säger "Vi blir rädda när vi ser din hund. Så du måste göra dig av med den eller flytta!"

Du tror inte att det händer? Din hund är ju världens snällaste. Men det är ju just det som sker!

Själv kan jag bli rädd för killar i 20-25-årsåldern som är berusade. De kan både misshandla och rentav döda människor. Det finns tydlig statistik på det! Jag tycker inte att man ska behöva möta sådana som hyresgäst i Väsbyhem.

Helt otroligt att hundvänliga jurister inte har kunnat ta bort en regel som allvarligt inskränker människors personliga frihet och som grundar sig på subjektiva känslor, inte fakta!

I min bostadsrättsförening har folk ännu inte hunnit bli rädda för de här raserna, men när de förstår att det är helt legitimt att bli det så slutar det väl med att man måste bo i en enskild stuga i skogen för att få ha de här raserna?
.

5 kommentarer:

Christina sa...

Jag har också efterlyst forskning och belägg för att vissa raser skulle vara farligare än andra. Tycker även toleransnivån sjunkit för hur en hund får vara. Får kika vidare vad Fredrik uttalat sig i ärendet!

Anonym sa...

Detta gäller oss och vår hund. Vi kan dock i all sorg känna att enormt många människor engagerat sig i detta och det ger lite lättnad i all sorg.

Med 5000 world wide "vänner" på Facebook så är det många som reagerat och tagit "saken" i egna händer genom att skriva till bolaget. Vi har inte behövt be någon om det. Människor som känner oss såväl inte känner oss IRL. Vi behöver därmed inte göra så särskilt mycket. Sveriges Radio kontaktade oss och ev. är det öppningen för mer.

Det här gäller inte bara ett bostadsbolag, det börjar sprida sig överallt tyvärr.

Enligt Fredrik Steen så har inte medierna trott honom tidigare. De har alltid trott att du bara kan bli vräkt om din hund är farlig - ack så fel de trott!

En debatt kring detta välkommnar vi och människor från norr till söder i vårt avlånga land.

/En familj förlamade av sorg

Gunilla M sa...

Hej Anonyma familj! Jag lider med er men hoppas att det här kan bli tungan på vågen och det som får saker att hända.

Jag gör ett undantag och publicerar er kommentar trots att ni är anonyma. Ni har kanske inte sett det, men jag vill att alla som kommenterar skriver ett namn. Det kan t o m vara ett falskt namn om man inte ens törs skriva sitt riktiga förnamn. Kramar!!

Anonym sa...

Ang Väsbyhems förbud mot vissa raser!
Med risk för att bli lynchad..på ett sätt kan jag tycka att detta är bra för hundarna. Ett stort växande problem är just dessa lite vassare hundar i dessa områden. Pitbulls andvänds i kamp och ligor orndnar kamper i dessa bostadsområden samt stjäl "vanliga" hundar till kamphundsbete . Hur ska vi stoppa det växande problemet med hundarna som far så illa, hur ska vi kunna skydda dem?. Jag har vänner som bor i detta område och som knappt vågar sig ut ....de blir ofta anfallna av lösa "vassare" hundar. Att bo i ett område och inte kunna ha sina barn ute på gården. Undrar också hur hundarna som är så aggresiva igentligen mår. Jag hoppas att detta kommer att skapa en debatt där i slutändan djuren kommer att bli skyddade likväl människorna . Men som läget är nu måste något göras och har man bra förslag så delge det till tex Väsbyhem.
En kommentar jag hittat!
Där hundarna tränas och utfodras omsorgsfullt. Där de möter motståndare i sin viktklass. Där man följer regler.
Inte som i förorterna där en rottweiler kan tussas ihop med en ast-blandning.

Gunilla M sa...

Till Anonym! Jag publicerade din kommentar eftersom den hade ett intressant innehåll, men jag vill påminna om att jag vill att man skriver ett namn under kommentaren. Det blir trevligare då.